Diabeti typ 1

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Lloji diabetin nuk është aq e zakonshme sa tipi-2. Ajo është rreth 0,5% e popullsisë në Suedi ka typ-1 diabet.

Ky lloj i diabetit është e karakterizuar nga pankreasi nuk mund të prodhojë mjaft insulinë.

Sëmundja është e trashëguar në një farë mase.

Do të diagnostikuar kështu që ju duhet të marrë insulinë për muskujt dhe indet duhet të jetë në gjendje për të marrë deri glukozën (sheqer) nga gjaku.